L’Ajuntament millora l’edifici del Centre d’Informaci√≥ Ambiental Bonvilar (CIAB) i renova les exposicions

Un dels objectius del Centre d’Informaci√≥ Ambiental Bonvilar (CIAB), situat al cam√≠ dels Plans de Can Bonvilar, √©s divulgar i promocionar l’entorn natural de l’Anella Verda. L’Ajuntament ha fet tot un seguit de millores per adequar l’edifici i oferir un millor servei. Aix√≠, s’ha pintat la fa√ßana i s’han instal¬∑lat nous plafons informatius a l’exterior per indicar als visitants els itineraris que es poden fer a l’Anella Verda, aix√≠ com els serveis i els horaris del CIAB. Tamb√© s’ha actualitzat l’exposici√≥ que hi ha a l’interior de l’edifici amb dades sobre l’entorn natural i forestal de la zona, el seu patrimoni hist√≤ric i paisatg√≠stic i les rutes que es poden realitzar. Recordem que el centre d’informaci√≥ ha superat els 4.000 visitants entre els anys 2014 i 2018.

L’Ajuntament de Terrassa organitza des del curs 2001-2002 el Programa d’Educaci√≥ per a la Sostenibilitat (PEST), que t√© per objectiu sensibilitzar els nois i noies de diferents edats en la millora de la ciutat i el seu entorn amb els criteris de sostenibilitat envers el medi natural i urb√†. L’Anella Verda, patrimoni natural de la ciutat, √©s un dels espais on es desenvolupen m√©s activitats escolars. El curs 2018/19 van participar un total de 900 estudiants de 14 escoles, i la previsi√≥ √©s que aquest curs s’arribi al miler d’alumnes. Fins al desembre de 2019, un total de 20 centres educatius (sis escoles concertades d’ensenyament primari, 12 p√ļbliques d’ensenyament primari, una d’educaci√≥ especial i un institut d’ensenyament secundari) ja van sol¬∑licitar fer sortides aquest 2020 per con√®ixer l’Anella Verda.

Les activitats de descoberta i coneixement de l’entorn programades per aquest any a la zona del CIAB, que se celebraran de mar√ß a juliol, s√≥n les seg√ľents: per a ensenyament infantil (P3, P4 i P5) “L’inspector Teix√≥ i el cas del senglar desaparegut”; per a ensenyament primari “L’avi Josep m’explica el bosc de Bonvilar (cicle inicial ) i “Descobrim el paisatge de Bonvilar i la Biodiversitat a l’Anella Verda (cicle mitj√† i superior ); i per a secund√†ria, “Bonvilar, un espai periurb√† en constant transformaci√≥” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”. Fins ara, les m√©s sol¬∑licitades han estat “Descobrim el paisatge de Bonvilar” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”. Fins ara, les m√©s sol¬∑licitades han estat “Descobrim el paisatge de Bonvilar” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”.

Un programaci√≥ estable d’activitats

D’altra banda, des de l’any 2015 s’organitza el “Programa d’Activitats del Centre d’informaci√≥ Ambiental Bonvilar i de l’Anella Verda”, adre√ßat a la ciutadania amb activitats de lleure gratu√Įtes (tallers, itineraris, visites‚Ķ), que se celebren des de la primavera fins a la tardor en horari de cap de setmana, i que ha comptat amb la participaci√≥ de m√©s de 400 persones.

El CIAB obre els caps de setmana i els festius, durant els mesos de mar√ß a novembre, de 10 a 18 h, i ofereix als visitants els serveis d’informaci√≥, una √†rea de lleure amb taules de fusta, serveis sanitaris, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament per autobusos i vehicles, que est√† habilitada en una parcel¬∑la integrada paisatg√≠sticament amb l’entorn natural gr√†cies a la plantaci√≥ d’arbres i plantes arbustives a tot el seu per√≠metre. L’acc√©s en aquesta √†rea es pot fer, tamb√© f√†cilment, amb autob√ļs (la l√≠nia L1 arriba fins a la resid√®ncia Moss√®n Homs), en bicicleta o a peu.

Deixa un comentari