L’Ajuntament millora l’edifici del Centre d’Informaci贸 Ambiental Bonvilar (CIAB) i renova les exposicions

Un dels objectius del Centre d’Informaci贸 Ambiental Bonvilar (CIAB), situat al cam铆 dels Plans de Can Bonvilar, 茅s divulgar i promocionar l’entorn natural de l’Anella Verda. L’Ajuntament ha fet tot un seguit de millores per adequar l’edifici i oferir un millor servei. Aix铆, s’ha pintat la fa莽ana i s’han instal路lat nous plafons informatius a l’exterior per indicar als visitants els itineraris que es poden fer a l’Anella Verda, aix铆 com els serveis i els horaris del CIAB. Tamb茅 s’ha actualitzat l’exposici贸 que hi ha a l’interior de l’edifici amb dades sobre l’entorn natural i forestal de la zona, el seu patrimoni hist貌ric i paisatg铆stic i les rutes que es poden realitzar. Recordem que el centre d’informaci贸 ha superat els 4.000 visitants entre els anys 2014 i 2018.

L’Ajuntament de Terrassa organitza des del curs 2001-2002 el Programa d’Educaci贸 per a la Sostenibilitat (PEST), que t茅 per objectiu sensibilitzar els nois i noies de diferents edats en la millora de la ciutat i el seu entorn amb els criteris de sostenibilitat envers el medi natural i urb脿. L’Anella Verda, patrimoni natural de la ciutat, 茅s un dels espais on es desenvolupen m茅s activitats escolars. El curs 2018/19 van participar un total de 900 estudiants de 14 escoles, i la previsi贸 茅s que aquest curs s’arribi al miler d’alumnes. Fins al desembre de 2019, un total de 20 centres educatius (sis escoles concertades d’ensenyament primari, 12 p煤bliques d’ensenyament primari, una d’educaci贸 especial i un institut d’ensenyament secundari) ja van sol路licitar fer sortides aquest 2020 per con猫ixer l’Anella Verda.

Les activitats de descoberta i coneixement de l’entorn programades per aquest any a la zona del CIAB, que se celebraran de mar莽 a juliol, s贸n les seg眉ents: per a ensenyament infantil (P3, P4 i P5) “L’inspector Teix贸 i el cas del senglar desaparegut”; per a ensenyament primari “L’avi Josep m’explica el bosc de Bonvilar (cicle inicial ) i “Descobrim el paisatge de Bonvilar i la Biodiversitat a l’Anella Verda (cicle mitj脿 i superior ); i per a secund脿ria, “Bonvilar, un espai periurb脿 en constant transformaci贸” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”. Fins ara, les m茅s sol路licitades han estat “Descobrim el paisatge de Bonvilar” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”. Fins ara, les m茅s sol路licitades han estat “Descobrim el paisatge de Bonvilar” i “La biodiversitat a l’Anella Verda”.

Un programaci贸 estable d’activitats

D’altra banda, des de l’any 2015 s’organitza el “Programa d’Activitats del Centre d’informaci贸 Ambiental Bonvilar i de l’Anella Verda”, adre莽at a la ciutadania amb activitats de lleure gratu茂tes (tallers, itineraris, visites鈥), que se celebren des de la primavera fins a la tardor en horari de cap de setmana, i que ha comptat amb la participaci贸 de m茅s de 400 persones.

El CIAB obre els caps de setmana i els festius, durant els mesos de mar莽 a novembre, de 10 a 18 h, i ofereix als visitants els serveis d’informaci贸, una 脿rea de lleure amb taules de fusta, serveis sanitaris, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament per autobusos i vehicles, que est脿 habilitada en una parcel路la integrada paisatg铆sticament amb l’entorn natural gr脿cies a la plantaci贸 d’arbres i plantes arbustives a tot el seu per铆metre. L’acc茅s en aquesta 脿rea es pot fer, tamb茅 f脿cilment, amb autob煤s (la l铆nia L1 arriba fins a la resid猫ncia Moss猫n Homs), en bicicleta o a peu.

Post a comment