Des del segle XIX, la indústria és un dels principals motors del progrés de Terrassa i un dels trets més representatius de la seva identitat. Però, l’agricultura també ha estat essencial en la història de la nostra ciutat. A l’Anella Verda trobem la major part del patrimoni agrícola. Tenir cura d’aquest patrimoni és un dels objectius del projecte.

Ca n'Arnella

Masies

A l’Anella Verda hi ha 23 masies incloses en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Històric i 2 amb interès arquitectònic, tradicional o paisatgístic. La majoria es troben a la Plana Vallesana.

Camí històric

Camins històrics

Els 25 camins històrics que recorren l’Anella Verda uneixen Terrassa amb els pobles veïns. Formen part del patrimoni històric i gaudeixen d’una protecció especial.

Camí vell de Terrassa a Rellinars

Fonts

Als entorns de l’Anella Verda hi trobem gairebé quaranta fonts o surgències. Algunes estan obrades i són molt concorregudes, d’altres, en canvi, són pràcticament desconegudes.

Torrebonica

Edificis emblemàtics

A més de masies, trobem edificis emblemàtics com la Torrebonica, l’Hospital del Tòrax o el dipòsit d’aigua de Can Boada que, per la seva història i arquitectura, també formen part del patrimoni històric.


Descarrega’t el plànol del patrimoni cultural i històric de l’Anella Verda

Plànol patrimoni cultural i històric