L鈥橝nella Verda de Terrassa sorgeix com a proposta ciutadana per redre莽ar la degradaci贸 en qu猫 es troba gran part de l鈥檈ntorn natural i agr铆cola que envolta la ciutat, per minoritzar els impactes ambientals que suporta i, especialment, per plantejar un nou model de gesti贸 concertada i integral que permeti actuar de forma eficient en la protecci贸 dels seus valors naturals, econ貌mics i socials.

La proposta de l鈥橝nella Verda es va impulsar a partir de la聽Declaraci贸聽 per a la qualitat del paisatge i dels espais naturals i agraris de l鈥橝nella Verda de Terrassa, del 20 d鈥檕ctubre de 2012, que fou 脿mpliament assumida per col路lectius, entitats i ciutadania de Terrassa. En la Declaraci贸 es concreten els objectius estrat猫gics que han de permetre la preservaci贸 i millora dels entorns de la ciutat i dels espais naturals del municipi:聽 aturar i revertir els processos de degradaci贸, garantir la funcionalitat dels connectors ecol貌gics, recuperar les funcionalitats agr铆coles de l鈥檈ntorn,i聽 promoure la cultura de respecte al paisatge i l鈥櫭簊 social respectu贸s.

Arrel de la Declaraci贸 es va encetar un proc茅s intens de debat p煤blic vehiculat a trav茅s de la聽Taulade l鈥橝nella Verda, en la marc del Consell Municipal de Medi Ambient. En aquest proc茅s de participaci贸 p煤blica, esdevingut durant l鈥檃ny 2013, es van elaborat els documents de diagnosi corresponents a les tres funcionalitats , ecol貌gica i natural; econ貌mica ; social i 煤s p煤blic, que han perm猫s debatre, concretar i validar 121 accions proposades per la Taula de participaci贸.

Aqu铆 podeu consultar els documents de conclusions corresponents a les tres funcionalitats: