L’Ajuntament de Terrassa edita el nou calendari Terrassa Gastronòmica 2021

Portada calendari 2021 Terrassa Gastronòmica

Ja està disponible la tercera edició del calendari Terrassa Gastronòmica, editat per l’Ajuntament de Terrassa i coordinat des de Terrassa Gastronòmica amb la col·laboració de les Fundacions Sant Galderic, Miquel Agustí i del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca.

Es tracta d’un calendari que recull els principals productes de proximitat de cada època de l’any i els productes singulars de Terrassa Gastronòmica. A més, també es pot trobar informació dels productors i elaboradors així com dels restaurants adherits a Terrassa Gastronòmica i al voltant dels principals esdeveniments i activitats que se celebren a la ciutat al llarg de l’any vinculats a la gastronomia local.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Pep Forn “Amb l’edició d’aquest calendari gastronòmic, volem posar en valor l’excel·lència de la nostra gastronomia així com els productes, productors i productores locals. Una iniciativa que sens dubte ens ajuda a potenciar i dinamitzar una oferta turística singular i de qualitat a la ciutat vinculada a la marca Terrassa Gastronòmica”.

Forn també ha volgut destacar que es tracta “d’un treball que compta amb la implicació i el suport de tots els agents implicats: la Fundació Sant Galderic, la Fundació Miquel Agustí, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, així com la complicitat i el suport de productors, elaboradors i de la totalitat dels membres de la Comissió de Terrassa Gastronòmica. A més, aquest any l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès també s’ha sumat al projecte estrenyent així, encara més, la seva vinculació amb la Terrassa Gastronòmica”.

El calendari Terrassa Gastronòmica 2021 recull la relació dels productes de temporada, els productes d’horta dels pagesos de Terrassa i comarca que es poden adquirir a les parades dels Mercats Municipals i a les masies o als diferents punts de venda dels mateixos productors. A més, el nou calendari incorpora enguany la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès – Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs que, mitjançant els i les alumnes dels cicles formatius de Cuina i Gastronomia i de Forneria, Pastisseria i Confiteria han elaborat un plat/recepta per a cada mes de l’any, que apareix a cadascuna de les pàgines del calendari.

D’altra banda, el calendari també incorpora per a cadascun dels mesos de l’any productes seleccionats de la cistella de Terrassa Gastronòmica, així com també la relació dels productors, artesans o elaboradors de Terrassa Gastronòmica i els punts de venda on es poden trobar els seus productes. Així mateix, també hi figuren els 31 establiments d’hostaleria locals que han signat la carta d’adhesió i compromís amb la cuina de productes de proximitat.

L’Ajuntament de Terrassa ha editat un total de 2.000 unitats del Calendari Gastronòmic 2021 que les persones interessades podran recollir de forma totalment gratuïta a partir del dia 17 de desembre a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa (Masia Freixa) i als mercats municipals de la Independència i de Sant Pere. A més, els calendaris també s’han distribuït entre els diferents restaurants, establiments, entitats i associacions que formen part de Terrassa Gastronòmica.

Sobre Terrassa Gastronòmica

Terrassa Gastronòmica va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de treballar en la dinamització i consolidació del turisme gastronòmic a Terrassa. Actualment està formada per una comissió integrada per l’Ajuntament de Terrassa, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca, la Unió de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Terrassa i Comarca, l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència, l’Associació de Concessionaris i Venedors del Mercat del Triomf, el Col·lectiu SlowFood-Restaurants KM0, el Col·lectiu Cuina Vallès, la Fundació Privada Terrassenca Sant Galderic i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

La Comissió compta també amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí, del Gremi Comarcal de Pastisseria de Terrassa, i amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Les iniciatives impulsades per Terrassa Gastronòmica volen fomentar el consum dels productes de temporada i de proximitat propis de la comarca, així com vincular els habitants de Terrassa i del Vallès amb els costums i les tradicions gastronòmiques del territori. Les seves línies d’actuació passen, entre d’altres, per la regeneració del teixit agrari de Terrassa i comarca i la generació d’oportunitats de negoci, conèixer el passat gastronòmic de Terrassa i el Vallès, aconseguir que els productes de temporada i de Terrassa Gastronòmica arribin al consumidor, als restaurants i a les botigues al llarg de tot l’any, així com la promoció d’establiments, productors i productes i de la marca Terrassa Gastronòmica.

Deixa un comentari