L’Ajuntament de Terrassa edita el nou calendari Terrassa Gastron√≤mica 2021

Portada calendari 2021 Terrassa Gastronòmica

Ja est√† disponible la tercera edici√≥ del calendari Terrassa Gastron√≤mica, editat per l’Ajuntament de Terrassa i coordinat des de Terrassa Gastron√≤mica amb la col¬∑laboraci√≥ de les Fundacions Sant Galderic, Miquel Agust√≠ i del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca.

Es tracta d’un calendari que recull els principals productes de proximitat de cada √®poca de l’any i els productes singulars de Terrassa Gastron√≤mica. A m√©s, tamb√© es pot trobar informaci√≥ dels productors i elaboradors aix√≠ com dels restaurants adherits a Terrassa Gastron√≤mica i al voltant dels principals esdeveniments i activitats que se celebren a la ciutat al llarg de l’any vinculats a la gastronomia local.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Pep Forn “Amb l’edici√≥ d’aquest calendari gastron√≤mic, volem posar en valor l’excel¬∑l√®ncia de la nostra gastronomia aix√≠ com els productes, productors i productores locals. Una iniciativa que sens dubte ens ajuda a potenciar i dinamitzar una oferta tur√≠stica singular i de qualitat a la ciutat vinculada a la marca Terrassa Gastron√≤mica”.

Forn tamb√© ha volgut destacar que es tracta “d’un treball que compta amb la implicaci√≥ i el suport de tots els agents implicats: la Fundaci√≥ Sant Galderic, la Fundaci√≥ Miquel Agust√≠, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, aix√≠ com la complicitat i el suport de productors, elaboradors i de la totalitat dels membres de la Comissi√≥ de Terrassa Gastron√≤mica. A m√©s, aquest any l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vall√®s tamb√© s’ha sumat al projecte estrenyent aix√≠, encara m√©s, la seva vinculaci√≥ amb la Terrassa Gastron√≤mica”.

El calendari Terrassa Gastron√≤mica 2021 recull la relaci√≥ dels productes de temporada, els productes d’horta dels pagesos de Terrassa i comarca que es poden adquirir a les parades dels Mercats Municipals i a les masies o als diferents punts de venda dels mateixos productors. A m√©s, el nou calendari incorpora enguany la col¬∑laboraci√≥ de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vall√®s – Restaurant-Escola Torre Moss√®n Homs que, mitjan√ßant els i les alumnes dels cicles formatius de Cuina i Gastronomia i de Forneria, Pastisseria i Confiteria han elaborat un plat/recepta per a cada mes de l’any, que apareix a cadascuna de les p√†gines del calendari.

D’altra banda, el calendari tamb√© incorpora per a cadascun dels mesos de l’any productes seleccionats de la cistella de Terrassa Gastron√≤mica, aix√≠ com tamb√© la relaci√≥ dels productors, artesans o elaboradors de Terrassa Gastron√≤mica i els punts de venda on es poden trobar els seus productes. Aix√≠ mateix, tamb√© hi figuren els 31 establiments d’hostaleria locals que han signat la carta d’adhesi√≥ i comprom√≠s amb la cuina de productes de proximitat.

L’Ajuntament de Terrassa ha editat un total de 2.000 unitats del Calendari Gastron√≤mic 2021 que les persones interessades podran recollir de forma totalment gratu√Įta a partir del dia 17 de desembre a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa (Masia Freixa) i als mercats municipals de la Independ√®ncia i de Sant Pere. A m√©s, els calendaris tamb√© s’han distribu√Įt entre els diferents restaurants, establiments, entitats i associacions que formen part de Terrassa Gastron√≤mica.

Sobre Terrassa Gastronòmica

Terrassa Gastron√≤mica va n√©ixer l’any 2011 amb l’objectiu de treballar en la dinamitzaci√≥ i consolidaci√≥ del turisme gastron√≤mic a Terrassa. Actualment est√† formada per una comissi√≥ integrada per l’Ajuntament de Terrassa, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca, la Uni√≥ de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Terrassa i Comarca, l’Associaci√≥ de Concessionaris del Mercat de la Independ√®ncia, l’Associaci√≥ de Concessionaris i Venedors del Mercat del Triomf, el Col¬∑lectiu SlowFood-Restaurants KM0, el Col¬∑lectiu Cuina Vall√®s, la Fundaci√≥ Privada Terrassenca Sant Galderic i la Cambra de Comer√ß i Ind√ļstria de Terrassa.

La Comissió compta també amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí, del Gremi Comarcal de Pastisseria de Terrassa, i amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Les iniciatives impulsades per Terrassa Gastron√≤mica volen fomentar el consum dels productes de temporada i de proximitat propis de la comarca, aix√≠ com vincular els habitants de Terrassa i del Vall√®s amb els costums i les tradicions gastron√≤miques del territori. Les seves l√≠nies d’actuaci√≥ passen, entre d’altres, per la regeneraci√≥ del teixit agrari de Terrassa i comarca i la generaci√≥ d’oportunitats de negoci, con√®ixer el passat gastron√≤mic de Terrassa i el Vall√®s, aconseguir que els productes de temporada i de Terrassa Gastron√≤mica arribin al consumidor, als restaurants i a les botigues al llarg de tot l’any, aix√≠ com la promoci√≥ d’establiments, productors i productes i de la marca Terrassa Gastron√≤mica.

Post a comment