La Generalitat aprova definitivament el projecte de l’Anella Verda de Terrassa

Amb l’aprovaci√≥ definitiva de la Modificaci√≥ puntual del POUM a l’√†mbit de l’Anella Verda i del Pla Especial i Cat√†leg de Masies de l’Anella Verda, que ha fet aquest mat√≠ la Comissi√≥ Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolit√† de Barcelona, de la Generalitat, Terrassa tanca un proc√©s iniciat l’any 2012 com a proposta ciutadana que naixia per evitar la degradaci√≥ de l’entorn natural i agr√≠cola que hi ha des de l’entorn urb√† fins als l√≠mits del terme municipal. Aquesta aprovaci√≥ es fa despr√®s que l’Ajuntament de Terrassa va aprovar al Ple de novembre de 2019 els ajustos sol¬∑licitats per aquesta Comissi√≥ relatius a la introducci√≥ de les reserves d’infraestructures vi√†ries i ferrovi√†ries previstes a la planificaci√≥ territorial, que avui han estat validades per aquest organisme.

L’Anella Verda esdev√© ara un patrimoni natural de Terrassa que, a mitj√† i llarg termini, es convertir√† en un dels trets distintius de la ciutat. Amb un espai de 4.400 hect√†rees, conforma un paisatge de gran valor ambiental, paisatg√≠stic i cultural, amb un important potencial ecol√≤gic, social i econ√≤mic.

Un dels aspectes m√©s destacats d’aquest pla √©s el cam√≠ circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l’entorn natural i agr√≠cola, donant la volta sencera al terme municipal, i que transita per llocs d’elevat inter√®s paisatg√≠stic i patrimonial. Des de la ciutat s’hi accedeix amb facilitat a trav√©s de les portes de l’Anella Verda i dels camins hist√≤rics que connecten amb aquest itinerari.

El projecte contempla un total de cinc trams: el primer ja s’ha executat, les obres del segon es podran comen√ßar a finals d’aquest any i el tercer est√† en fase de redacci√≥ de projecte. Aquests dos, que gaireb√© completen tot el recorregut, comptaran amb senyalitzaci√≥ espec√≠fica, √†rees d’estada i miradors, a m√©s d’una millora del paviment i diverses plantacions. Quedar√† pendent la redacci√≥ del projecte i la realitzaci√≥ dels dos trams restants.

Post a comment