La Generalitat aprova definitivament el projecte de l’Anella Verda de Terrassa

Amb l’aprovaci贸 definitiva de la Modificaci贸 puntual del POUM a l’脿mbit de l’Anella Verda i del Pla Especial i Cat脿leg de Masies de l’Anella Verda, que ha fet aquest mat铆 la Comissi贸 Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolit脿 de Barcelona, de la Generalitat, Terrassa tanca un proc茅s iniciat l’any 2012 com a proposta ciutadana que naixia per evitar la degradaci贸 de l’entorn natural i agr铆cola que hi ha des de l’entorn urb脿 fins als l铆mits del terme municipal. Aquesta aprovaci贸 es fa despr猫s que l’Ajuntament de Terrassa va aprovar al Ple de novembre de 2019 els ajustos sol路licitats per aquesta Comissi贸 relatius a la introducci贸 de les reserves d’infraestructures vi脿ries i ferrovi脿ries previstes a la planificaci贸 territorial, que avui han estat validades per aquest organisme.

L’Anella Verda esdev茅 ara un patrimoni natural de Terrassa que, a mitj脿 i llarg termini, es convertir脿 en un dels trets distintius de la ciutat. Amb un espai de 4.400 hect脿rees, conforma un paisatge de gran valor ambiental, paisatg铆stic i cultural, amb un important potencial ecol貌gic, social i econ貌mic.

Un dels aspectes m茅s destacats d’aquest pla 茅s el cam铆 circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l’entorn natural i agr铆cola, donant la volta sencera al terme municipal, i que transita per llocs d’elevat inter猫s paisatg铆stic i patrimonial. Des de la ciutat s’hi accedeix amb facilitat a trav茅s de les portes de l’Anella Verda i dels camins hist貌rics que connecten amb aquest itinerari.

El projecte contempla un total de cinc trams: el primer ja s’ha executat, les obres del segon es podran comen莽ar a finals d’aquest any i el tercer est脿 en fase de redacci贸 de projecte. Aquests dos, que gaireb茅 completen tot el recorregut, comptaran amb senyalitzaci贸 espec铆fica, 脿rees d’estada i miradors, a m茅s d’una millora del paviment i diverses plantacions. Quedar脿 pendent la redacci贸 del projecte i la realitzaci贸 dels dos trams restants.

Deixa un comentari