Itinerari :Formaci贸, estat i recuperaci贸 dels nostres torrents

El passat diumenge 17 de setembre es va fer aquest itinerari que va transcorre per alguns trams dels torrents de la Betzuca i de la Gr铆pia. Al llarg de l鈥檌tinerari, vam descobrir el paisatge agroforestal caracter铆stic de l鈥橝nella Verda per centrar-nos, posteriorment, en l鈥檈studi concret dels torrents, un dels aspectes ambientals m茅s importants de l鈥橝nella Verda per la biodiversitat que acullen i per la seva funci贸 de corredors ecol貌gics.

Aix铆, vam constatar l鈥檈stat actual d鈥檃lguns torrents i els projectes que el Pla Especial de l鈥橝nella Verda de Terrassa t茅 previstos per a la seva recuperaci贸. En aquest sentit, vam visitar el tram nord del torrent de la Gr铆pia per veure les actuacions realitzades recentment per retirar les diverses parcel路les d鈥檋orta de lleure no ordenada que ocupaven la llera d鈥檃quest torrent.

Aquesta actuaci贸 茅s del tot necess脿ria per endegar, despr茅s, les actuacions de recuperaci贸 del bosc de ribera que 茅s la comunitat vegetal pr貌pia d鈥檃quest h脿bitat. Finalment, vam poder observar tamb茅 el resultat obtingut d鈥檜na reforestaci贸 de bosc de ribera en un retall del mateix torrent de la Gr铆pia. Aquesta reforestaci贸 amb exemplars de pollancres, 脿lbers, freixes i salzes, 茅s un exemple d鈥櫭▁it que caldr脿 seguir al llarg de tot el torrent.

Un total de 22 persones (18 adults i 4 infants) van poder gaudir d’aquesta sortida.

Post a comment