Finalitzada la 1a edici贸 del curs de treballs forestals

El Campus Professional Vallparad铆s ha estat l鈥檈scenari aquesta setmana de l鈥檃cte de lliurament dels diplomes de la primera edici贸 del Certificat de Professionalitat d鈥橝profitament Forestal, que han finalitzat 10 joves dins del marc del projecte Singulars subvencionats pel Servei d鈥橭cupaci贸 de Catalunya, amb un pressupost total de 77.296,3 euros.

Durant pr脿cticament un any, aquests joves majors de 20 anys, a l鈥檃tur, inscrits en el registre de Garantia Juvenil i preferentment amb estudis d鈥橢SO, s鈥檋an format per poder portar a terme treballs per a l鈥檃profitament i reciclatge dels productes forestals, manipulaci贸 d鈥檈quips, m脿quines i eines en condicions de seguretat i salut. Les pr脿ctiques les han fet en dues parcel路les de bosc, una a les Aymerigues i l鈥檃ltra a Can Gonteres.

Dins d鈥檃quest mateix per铆ode, els i les joves han estat contractats per sis mesos pel Servei d鈥橭cupaci贸 de l鈥橝juntament de Terrassa per fer treballs forestals en diferents parcel路les de bosc p煤blic properes a la ciutat: al Parc Audiovisual de Catalunya i al torrent del Camp del Cementiri.
En les diferents 脿rees de terreny, totes elles boscoses, l鈥檃lumnat ha fet treballs de neteja i poda d鈥檃rbres apilant i triturant les restes, primer amb motoserra i despr茅s amb les desbrossadores, fins que la mat猫ria qued茅s com un mantell al terra, de manera que es podr铆s r脿pidament. D鈥檃questa manera, s鈥檋a redu茂t el risc d鈥檌ncendi en aquestes 脿rees, deixant una densitat que permet un bon desenvolupament i creixement dels arbres.

Aquest curs cont茅 accions adre莽ades a l鈥檕btenci贸 d鈥檜n certificat de professionalitat que t茅 com a sortides laborals treballar en empreses p煤bliques o privades que fan tasques d鈥檃profitament de fusta, suro o llenya, o empreses que es dediquen a treballs en al莽ada en els arbres. La seva qualificaci贸 ser脿 de treballadors forestals,motoserristes, talladors, podadors i especialistes en aprofitament forestal. A m茅s, tamb茅 s鈥檋a impartit un m貌dul de control d鈥檃gents de plagues i malalties a les plantes forestals, que ha perm猫s a l鈥檃lumnat obtenir el carnet d鈥檃plicador i manipulador de productes fitosanitaris.

Aquest projecte ha estat coordinat pel Servei d鈥橭cupaci贸 de l鈥橝juntament de Terrassa (Foment de Terrassa, SA), amb l鈥檈streta col路laboraci贸 del Servei de Medi Ambient, el qual ha posat a disposici贸 del projecte les zones de bosc a actuar, ha fet el seguiment dels treballs i ha tramitat els permisos amb la Generalitat de Catalunya per poder-hi actuar.

Val a dir que per al proper 2018 est脿 previst tornar a sol路licitar aquest projecte donada la seva bona acollida i les bones perspectives de futur laboral de les persones que l鈥檋an finalitzat.

 

Post a comment