Es pot tornar a passejar per l’Anella Verda i els espais naturals

D’acord amb la normativa marcada per les autoritats sanitàries, des del 2 de maig ja es pot passejar i practicar esport als espais naturals i zones verdes autoritzades. L’Ajuntament contempla que les normes sobre activitat física, esport i passeig són vàlides per als barris, els nuclis disseminats i els espais naturals que envolten la ciutat. El Consistorio aplica les regulacion previstes pel Govern espanyol i demana un especial compromís de responsabilitat a tota la ciutadania, sempre dintre de les normes, i amb la máxima prevenció. Pel que fa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, aquest manté els aparcaments i els accesos tancats. A continuació us expliquem els requisits que cal complir per passejar i anar a fer esport.

Les normes contemplades són les següents: 

1.Passejar En funció de les franges horàries establertes per grups d’edats, es pot anar a caminar un cop al dia, acompanyat d’una de les persones amb les quals es convisqui i per fer fins un recorregut d’un màxim d’1km del domicili.

2.Fer esport a l’aire lliure Es recomana la màxima distancia possible per fer esport individual a qualsevol via o espai públic, inclosos els espais naturals i les zones verdes autoritzades. No es permet l’esport col·lectiu (tampoc de dues persones) o en equip. Només es pot fer entre les 6-10 h del matí i entre les 20- 23 h del vespre. 

Amb tot, encara està prohibit: 

  • Agafar el cotxe o el transport públic per desplaçar-se i anar a passejar i fer esport a llocs allunyats del domicili.
  • Accedir als parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, en els quals s’integra el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.
  • Estacionar a les àrees d’aparcament i de lleure. Aquestes zones estan tancades, com també els seus accessos.
  • Les activitats organitzades als parcs naturals i espais protegits resten supeditades a l’aixecament de les restriccions derivades del Reial Decret 463/2020 o les seves pròrrogues.

 Cal recordar: 

  • ​Rentar-se sempre molt bé les mans, i tot sovint, abans i desprès de sortir de casa.

Més informació:

Post a comment