El nou Pla Especial de Ca n’Amat de la Muntanya proposa una reordenaci贸 m茅s sostenible dels usos de la finca, coherent amb el territori i l’Anella Verda

Imatge de la Masia de Ca n'Amat de la Muntanya

La Comissi贸 de Territori i Sostenibilitat, celebrada ahir dilluns, ha acordat elevar a la consideraci贸 del Ple d’abril l’aprovaci贸 del text ref贸s del Pla Especial de Ca n’Amat de la Muntanya (Masia Egara). Aquesta proposta recull les construccions que es poden conservar, ampliar i rehabilitar, com tamb茅 els jardins que l’envolten, per convertir la finca en un establiment hoteler que complementi l’煤s de restauraci贸 que ofereix actualment la Masia Egara.

El Pla Especial s’adapta aix铆 al nou marc del planejament vigent que 茅s la modificaci贸 puntual del POUM en l’脿mbit de l’Anella Verda i el Pla Especial i Cat脿leg de Masies de l’Anella Verda, ambd贸s publicats al DOGC el 28 de febrer de 2020, i d贸na compliment a la resoluci贸 de la Comissi贸 Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolit脿 de Barcelona de 6 de novembre de 2020. D’aquesta manera, es proposa una reordenaci贸 m茅s sostenible dels usos de la finca, coherent amb el territori i l’Anella Verda.

L’脿mbit afectat contempla tota la finca, de 275,68 ha, si b茅 l’element principal de l’ordenaci贸 urban铆stica se centra al voltant de la masia, de 19,12 ha. Aquest Pla Especial contempla, en concret:

Conservar i rehabilitar els edificis catalogats mantenint el seu 煤s actual (Masia i annexos contigus).
Reordenar el conjunt d’edificis de Ca n’Amat de la Muntanya, amb la consolidaci贸, rehabilitaci贸 i ampliaci贸 de part dels edificis auxiliars i l’enderroc de la resta d’edificacions en des煤s. Respecte el document previst inicialment, el nou Pla Especial redueix de forma molt substancial les possibilitats d’ampliaci贸 i el nombre d’habitacions del nou 煤s hoteler.
Recuperar la part dels jardins, de disseny centenari, que envolten el conjunt de la Masia i rehabilitar elements d’urbanitzaci贸 existents (murets de pedra, escales i tanques), plantaci贸 vegetal i dotaci贸 de noves instal路lacions d’aigua i llum.

Una masia protegida

Ca n’Amat de la Muntanya 茅s una masia protegida com a b茅 cultural d’inter猫s local, que est脿 situada a 2,4 km al nord-oest del nucli urb脿 de Terrassa a peu de la ctra. B-122 (Terrassa-Rellinars) i que fa anys que acull activitats de restauraci贸 i celebraci贸 d’esdeveniments. Coneguda com a Masia Egara, data originalment del segle XIV, i sempre ha estat de la mateixa fam铆lia que, primer, es va dedicar a l’agricultura i despr茅s al t猫xtil. La seva edificaci贸 principal t茅 un reconegut valor hist貌ric, com tamb茅 els jardins que l’envolten, ja que van ser dissenyats fa m茅s d’un segle. Les diverses construccions adjacents estan vinculades al passat agr铆cola de la finca.

Si 茅s aprovat en sessi贸 plen脿ria, l’acord d’aprovaci贸 definitiva correspondr脿 a la Comissi贸 Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolit脿 de Barcelona.

Post a comment