El CIAB reobre aquest cap de setmana

El programa d’activitats de lleure inclou propostes gratuïtes fins el mes de novembre

L’Ajuntament de Terrassa va tancar temporalment el 18 de març les instal·lacions del Centre d’InformaciĂł Ambiental Bonvilar (CIAB) i va suspendre totes les activitats previstes a conseqüència de l’emergència sanitĂ ria de la Covid-19. Ara, quatre mesos desprĂ©s, l’equipament reobre aquest cap de setmana les seves portes un cop adoptades totes les mesures preventives, oferint un horari mĂ©s ampli i amb la novetat de què no tancarĂ  el mes d’agost. Les persones usuĂ ries podran visitar-lo, a partir d’aquest dissabte, tots els caps de setmana i festius de juliol, setembre, octubre i novembre, de 10 a 18 h. Per primera vegada obrirĂ  el mes d’agost, a excepciĂł dels caps de setmana 15-16 i 22 i 23.

Com a la resta d’equipaments, el CIAB ha adoptat una sèrie de mesures de prevenció com: tancament dels lavabos; indicacions per fer un ús correcte per part dels visitants de la font d’aigua pública; desinfecció de la zona de pícnic cada vegada que sigui utilitzada per part d’una monitora en l’horari d’obertura; oferiment de mascaretes i gel desinfectant a les persones usuàries; nova ubicació de la taula de la sala i habilitació de dues mampares per atendre els visitants i eliminació dels fulletons informatius.

El Centre d’Informació Bonvilar ofereix als visitants els serveis d’informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament. L’accés en aquesta àrea es pot fer, també fàcilment, amb autobús (L1 de TMESA, que arriba fins a la residència Mossèn Homs), bicicleta o a peu. Els seus entorns tenen un elevat valor paisatgístic i són ideals per passejar i gaudir de la natura.

Activitats de juliol a novembre

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Terrassa ha dissenyat una programació amb activitats de lleure pensades per a un públic infantil i familiar que, enguany, se celebraran de juliol a novembre, amb la intenció de donar a conèixer l’Anella Verda en el seu conjunt i mostrar els entorns de Bonvilar, d’un gran valor ecològic i social.

A diferència d’edicions anteriors, totes les activitats previstes són a l’exterior i cap a l’interior de l’equipament i s’han adoptat mesures preceptives de caràcter preventiu: obligatorietat de fer inscripció prèvia amb un missatge al whatsapp del telèfon que figura al programa; de portar mascareta i de mantenir els 2 metres de distància entre participants i guia; màxim de 20 persones per activitat. També s’ha optat per fer una edició digital del programa, que recull només les actuacions previstes pels mesos de juliol, agost i setembre. Les d’octubre i novembre es divulgaran a través del web https://anellaverda.terrassa.cat/ i les xarxes socials del servei del medi ambient. Per a després de l’estiu, s’han previst incloure itineraris ornitològics, marxa nòrdica o tallers infantils. La programació no està tancada a l’espera de com evolucioni la situació provocada per la Covid-19.

Per aquest primer trimestre, s’han programat visites guiades per descobrir el torrent de la Grípia, els plans de Bonvilar i Can Canya, el torrent de Botelles i la serra de Santa Magdalena. També s’inclou l’activitat de “geoaching”, que es farà dues vegades (el 30 d’agost i el 27 de setembre), que combina la passejada amb l’enginy i la descoberta de l’entorn a través d’un joc de tresors amagats que s’han de localitzar amb l’ajut d’un GPS.ç

Post a comment