El Centre d’Informaci√≥ Ambiental Bonvilar (CIAB) publica el nou programa d’activitats de lleure

La programaci√≥ del Centre d’Informaci√≥ Ambiental Bonvilar (CIAB) recupera el seu format habitual i recull les activitats gratu√Įtes, que se celebraran des d’aquest mes de juny i fins al novembre. Enguany es presenten un total de vuit propostes l√ļdiques, pensades per a un p√ļblic infantil i familiar amb la intenci√≥ de donar a con√®ixer els entorns de Bonvilar, de gran valor ecol√≤gic i social, com tamb√© l’Anella Verda. Entre les novetats, destaquen una plantada d’arbres, oberta a la ciutadania; un itinerari per la natura apte per a les persones amb mobilitat redu√Įda i, finalment, un geocaching en horari de tarda-vespre per celebrar Halloween.

Les activitats comencen aquest mes de juny, precisament, amb un geocaching perqu√® nens i joves puguin fer una descoberta de l’entorn amb enginy (dia 20). Continua el 4 de juliol, amb un itinerari guiat pels torrents de Ca n’Ustrell i la riereta, i el dia 11, amb un taller per fer creacions a trav√©s del material recollit a la natura. Ja el setembre, la programaci√≥ continuar√† amb un nou taller per estampar una bossa de roba (dia 19) i una ruta guiada pel torrent de les Botelles (dia 26). A l’octubre, es far√† una plantada d’arbres (dia 10), un recorregut pel cam√≠ vell de Sant Quirze a Matadepera (dia 17) i el geocahing per a la nit de Halloween (dies 31 i 6 de novembre).

Amb inscripció prèvia

Per participar en totes aquestes activitats cal fer inscripci√≥ pr√®via al tel√®fon 93 785 54 61, ja que les places s√≥n limitades. L’organitzaci√≥ garantir√† el compliment de les mesures Covid (mascareta, dist√†ncia i neteja de mans).

La majoria de les activitats es realitzen o tenen com a punt de partida el CIAB, que ofereix els seus visitants els serveis d’informaci√≥, una √†rea de lleure amb taules de fusta, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament. L’acc√©s a aquesta √†rea es pot fer, tamb√© f√†cilment, amb autob√ļs (L1 de TMESA, que arriba fins a la resid√®ncia Moss√®n Homs), en bicicleta o a peu. Els seus entorns tenen un elevat valor paisatg√≠stic i s√≥n ideals per passejar i gaudir de la natura. El CIAB est√† obert els caps de setmana i festius, de 9 a 17 h.

El programa nom√©s s’ofereix en format digital i es pot descarregar, i tamb√© consultar, a la web del servei de Medi Ambient, www.terrassa.cat/mediambient i a la web de l’Anella Verda, www.anellaverda.terrassa.cat. La difusi√≥ es far√† per l’agenda digital de l’Ajuntament i per les xarxes socials de medi ambient: Instagram: (@terrassamediambient), Twitter: (@trsreciclabe) i Facebook: (@Terrassareciclable).

L’Anella Verda √©s el gran patrimoni natural de Terrassa, ja que compr√®n un espai natural sense urbanitzar de 4.400 Ha que hi ha des de l’entorn urb√† fins als l√≠mits del terme municipal i que conforma un paisatge de gran valor ambiental, paisatg√≠stic i cultural, amb un important potencial ecol√≤gic, social i econ√≤mic.

Post a comment