Dia de les Espècies Autòctones

El Dia de les Esp√®cies Aut√≤ctones, participa en alguna de les 15 accions d’eliminaci√≥ d’esp√®cies invasores a Catalunya!

Sabies que la pres√®ncia d’esp√®cies ex√≤tiques invasores √©s, actualment, la segona causa de la p√®rdua de biodiversitat a nivell mundial i que posa en greu risc el medi ambient i la salut de les persones?

El 13 de mar√ß celebrem el Dia de les Esp√®cies Aut√≤ctones amb 15 accions de voluntariat per l’eradicaci√≥ d’esp√®cies de fauna i flora invasores a Catalunya, en les quals hi participaran m√©s de 800 voluntaris! T’hi apuntes?

‚ÄúNeteja‚ÄĚ de N√†iades ex√≤tiques al Baix Ter; creaci√≥ d‚Äôun bosc aut√≤cton per a la cigonya blanca a Flix; eliminaci√≥ de canya americana a la zona humida de les ‚ÄúMadrigueres‚ÄĚ, l‚Äô√ļltim espai litoral d‚ÄôEl Vendrell sense urbanitzar; recuperaci√≥ de la pineda de Can Camins al Prat del Llobregat; plantaci√≥ d‚Äôarbres aut√≤ctons al riu Francol√≥i; eliminaci√≥ de Seneci del Cap a la finca agr√≠cola de Can Torres a l‚ÄôAlbera; mostra de diferents t√®cniques de detecci√≥ i captura de fauna i flora ex√≤tica a la riera Santa Coloma de Farners; etc.; s√≥n algunes de les activitats que es duran a terme per frenar l‚Äôexpansi√≥ d‚Äôalgunes de les 110 esp√®cies ex√≤tiques invasores existents a Catalunya!

Busca l’actuaci√≥ que m√©s t’interessi i participa en favor de la fauna i la flora aut√≤ctones! Les trobar√†s totes a: www.tejiendocustodia.org/ca/

Durant el Dia de les Espècies podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb els hashtags #DiaEspecies i #tejiendocustodia.

El Dia de les Esp√®cies √©s una iniciativa conjunta de l’Obra Social “la Caixa” i la Xarxa de Cust√≤dia del Territori en el marc del projecte “Tejiendo Redes para la custodia del territorio en Espa√Īa“. El Dia de les Esp√®cies tindr√† lloc a tot el territori espanyol amb m√©s de 30 activitats en 20 prov√≠ncies de l’estat.

Post a comment