Dia de les Espècies Autòctones

El Dia de les Espècies Autòctones, participa en alguna de les 15 accions d’eliminació d’espècies invasores a Catalunya!

Sabies que la presència d’espècies exòtiques invasores és, actualment, la segona causa de la pèrdua de biodiversitat a nivell mundial i que posa en greu risc el medi ambient i la salut de les persones?

El 13 de març celebrem el Dia de les Espècies Autòctones amb 15 accions de voluntariat per l’eradicació d’espècies de fauna i flora invasores a Catalunya, en les quals hi participaran més de 800 voluntaris! T’hi apuntes?

“Neteja” de Nàiades exòtiques al Baix Ter; creació d’un bosc autòcton per a la cigonya blanca a Flix; eliminació de canya americana a la zona humida de les “Madrigueres”, l’últim espai litoral d’El Vendrell sense urbanitzar; recuperació de la pineda de Can Camins al Prat del Llobregat; plantació d’arbres autòctons al riu Francolói; eliminació de Seneci del Cap a la finca agrícola de Can Torres a l’Albera; mostra de diferents tècniques de detecció i captura de fauna i flora exòtica a la riera Santa Coloma de Farners; etc.; són algunes de les activitats que es duran a terme per frenar l’expansió d’algunes de les 110 espècies exòtiques invasores existents a Catalunya!

Busca l’actuació que més t’interessi i participa en favor de la fauna i la flora autòctones! Les trobaràs totes a: www.tejiendocustodia.org/ca/

Durant el Dia de les Espècies podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb els hashtags #DiaEspecies i #tejiendocustodia.

El Dia de les Espècies és una iniciativa conjunta de l’Obra Social “la Caixa” i la Xarxa de Custòdia del Territori en el marc del projecte “Tejiendo Redes para la custodia del territorio en España“. El Dia de les Espècies tindrà lloc a tot el territori espanyol amb més de 30 activitats en 20 províncies de l’estat.

Deixa un comentari