Control de l鈥檃cc茅s motoritzat en els camins de l鈥橝nella Verda de Terrassa

Des del Servei de Medi Ambient, en col路laboraci贸 amb els diferents cossos de seguretat s鈥檈st脿 treballant de forma coordinada per controlar l鈥檃cc茅s de vehicles motoritzats al medi natural del terme de Terrassa. En el dispositiu realitzat el dissabte 22 d鈥檃bril, van prendre part membres dels Agents Rurals, Mossos d鈥橢squadra, SEPRONA de la Guardia Civil i Policia Municipal de Terrassa.

En l鈥檃ctuaci贸 esmentada es van immobilitzar tres vehicles, un quad i dues motocicletes, que seran sancionades per l鈥檃dministraci贸 competent, la Generalitat de Catalunya per comissi贸 d鈥檌nfraccions greus:

  • Circular, sense causa justificada, per vials no aptes per a la circulaci贸 motoritzada, o per les pistes i els camins delimitats en xarxes i itineraris sense disposar d鈥檃utoritzaci贸 espec铆fica.
  • Circular camps a trav茅s o fora de camins o pistes aptes per a la circulaci贸.

El dispositiu tenia com a objectiu revelar aquestes infraccions. El motiu d鈥檃questa intervenci贸 茅s que la pres猫ncia de vehicles a motor circulant per camins no autoritzats, sense respectar els tancaments ni la normativa, destorba聽 i provoca incidents a la resta d鈥檜suaris i afecta negativament l鈥檈ntorn. Tamb茅 provoca mol猫sties i pot arribar a ser la causa d鈥檃tropellaments de la fauna i danys a la vegetaci贸 quan s鈥檕bren nous senders.

La pres猫ncia d鈥檃quest vehicles als entorns naturals, com ara els camins de l鈥橝nella Verda est脿 molt clarament determinat per la Llei de regulaci贸 de l’acc茅s motoritzat al Medi Natural de Catalunya (Llei 9/1995, de 27 de juliol). Aquesta normativa no autoritza la circulaci贸 motoritzada per pistes d鈥檃mplada inferior a quatre metres i per aquells vials no autoritzats de manera expressa. Aix铆 mateix, prohibeix circular amb vehicle motoritzat camp a trav茅s i fora de camins i de pistes delimitats a aquest efecte, pels tallafocs, les vies forestals d’extracci贸 de fusta, els camins ramaders i pel llit sec i per la l脿mina d’aigua dels rius, els torrents i tota mena de corrents d’aigua.

En la mateixa l铆nia, l’Ordenan莽a de bases de conviv猫ncia democr脿tica a la ciutat recull la normativa anterior, i tamb茅 estableix que no es pot superar la velocitat m脿xima de 20 km/h en la circulaci贸 per camins i pistes no pavimentats que siguin aptes per a la circulaci贸 motoritzada. En qualsevol cas, s鈥檋an de respectar les altres persones usu脿ries, especialment si son vianants, i els ramats, que gaudeixen de prefer猫ncia.

Les infraccions greus comporten una sanci贸聽 que pot representar una multa econ貌mica entre 300 a 3.000 euros

Post a comment