Abelles

És una sort que es pugui gaudir de les abelles avui dia. Amb tots els plaguicides que encara s’estan utilitzant furtivament i amb l’aparició d’altres espècies que les volen aniquilar (vespes asiàtiques), avui dia, més que mai, els hi hem de donar un lloc, que sempre els ha estat seu, per poder fer la seva feina imprescindible per la humanitat.

Com tots sabem, si aquests insectes no se’ls molesta, mai acaben defenent-se, i finalment, picant. Si s’acosten on som nosaltres és que hi ha prou vida per tothom i no hem de notar que ens molestin.

Si aquests insectes beneficiosos han decidit per fer el seu rusc a un lloc on ens pot molestar (a la caixa de la persiana i no la podem moure, al nostre balcó o terrassa on seiem i passem les nostres hores de descans…,), aleshores podem demanar l’ajut d’un especialista que les retiri, amb tota la cura del món. Un apicultor.

És per això que hem de ser molt considerats amb aquesta espècie protegida, beneficiosa i imprescindible per la nostra subsistència (sembla molt gran aquesta afirmació, però és així de taxativa i real) i tractar-les amb el màxim respecte.

I, com hem dit, si no tenim més remei, demanem l’ajut d’un apicultor o als bombers.

Cal diferenciar però les abelles de les vespes

  1. Les vespes són de color negre o marró fosc i grogues, i depenent de la varietat poden ser fosques per complet
  2. Les abelles, en canvi, són de color marró més o menys fosc i daurat, no groc brillant
  3. Les vespes tenen la seva característica cintura, una zona molt estreta que separa el tòrax de l’abdomen, En el cas de les abelles l’estrenyiment no és tan notable
  4. L’abella té aparença peluda (presenta pèls de queratina al tòrax, la cara, l’abdomen i les potes), mentre que la vespa no.
  • Si us trobeu amb un rusc d’abelles a casa cal que contacteu amb els bombers o amb un apicultor ja que es tracta d’una espècie protegida
  • Si el rusc es troba en un espai o edifici públic contacteu amb el Servei de medi ambient de l’Ajuntament [email protected]

Per a més informació:

Què els passa a les abelles?

Post a comment