L’avi Josep i el bosc de Bonvilar

L'avi Josep

L’activitat

De petit l’avi Josep em portava a passejar pels entorns de Bonvilar. Allà hi vam passar un munt d’aventures i vam aprendre moltes coses. Vam descobrir els arbres, els animals, els conreus, … I ara que ja soc gran, m’agradaria explicar-vos-ho. Mitjançant un itinerari pel bosc i els conreus de Bonvilar coneixerem aquest entorn proper al municipi de Terrassa.

Els objectius

  • Conèixer la diversitat natural de l’entorn de Terrassa
  • Potenciar el respecte i estimació envers aquest espai
Relació de l’activitat amb el currículum

Les fases de treball

Per tal de complementar els continguts treballats durant la sortida, les activitats pedagògiques del CIAB compten amb diverses fases de treball dotades de materials didàctics per realitzar a l’escola.

treball previ

Treball previ a l’aula

L’escola té al seu abast una presentació en pdf que presenta als nens i nenes el fil conductor de l’activitat; les aventures de l’avi Josep en els entorns de Bonvilar.

Treball previ en PDF
activitat

Activitat en el CIAB

Mitjançant un itinerari guiat els nens i nenes coneixeran els entorns de Bonvilar: el bosc, els camps de conreu i el paisatge del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

treball posterior

Treball posterior a l’aula

Per finalitzar l’activitat, l’escola té al seu abast diverses làmines per realitzar una màscara d’algun dels animals que han après durant l’activitat: el ratolí, la garsa o la guineu.

Treball posterior en pdf

Més informació i reserves

Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA)
  • 937 397 000 (feiners)