El cas del senglar desaparegut

El cas del senglar desaparegut

L’activitat

El Tacat, el fill petit de la fam铆lia Senglar, ha desaparegut. La resoluci贸 d鈥檃quest misteri recau en el prestigi贸s inspector Teix贸 i el seu ajudant.

Per resoldre un cas com aquest 茅s important analitzar聽l鈥檈scenari de la desaparici贸 en busca d鈥檃lguna pista, interrogar els testimonis (animals del bosc), i fer un bon seguiment del rastre del Tacat. Per貌 seran capa莽os l鈥橧nspector Teix贸 i el seu ajudant de resoldre el misteri? o necessitaran l鈥檃jut dels nens i nenes?

Els objectius

  • Con猫ixer la diversitat natural de l鈥檈ntorn de Terrassa
  • Potenciar el respecte i estimaci贸 envers aquest espai
Relaci贸 de l’activitat amb el curr铆culum

Les fases de treball

Per tal de complementar els continguts treballats durant la sortida, les activitats pedag貌giques del CIAB compten amb diverses fases de treball dotades de materials did脿ctics per realitzar a l鈥檈scola.

torrent de la Betzuca

Treball previ a l’aula

L鈥檈scola t茅 al seu abast una presentaci贸 en pdf que presenta als nens i nenes el fil conductor de l鈥檃ctivitat; el misteri del senglar desaparegut.

Treball previ en PDF
camps de conreu

Activitat en el CIAB

Mitjan莽ant el seguiment de les pistes deixades pel Tacat, el senglar desaparegut, els nens i nenes coneixeran alguns animals i alguns arbres del bosc de Bonvilar.

bosc de Bonvilar

Treball posterior a l’aula

Per finalitzar l鈥檃ctivitat, l鈥檈scola t茅 al seu abast diverses l脿mines per acolorir a l鈥檃ula dels personatges de l鈥檃ventura del Tacat i l鈥檌nspector Teix贸.

Treball posterior en pdf

M茅s informaci贸 i reserves

Centre de Documentaci贸 i Educaci贸 Ambiental (CDEA)
  • 937 397 000 (feiners)