El cas del robatori de gra

El cas del robatori de gra

L’activitat

L’Inspector Teixó i el seu ajudant s’enfronten a misteri, un lladre ronda pels camps de conreu. La primera víctima ha sigut la Garsa però qui sap quants animals més es poden veure afectats. A més, es troben davant d’un greu problema, la gran quantitat de sospitosos ja que molts animals s’alimenten de gra. Per resoldre el misteri caldrà interrogar a tots els sospitosos i estar amb els ulls ben oberts.

Seran capaços l’Inspector Teixó i el seu ajudant de resoldre el cas? o necessitaran l’ajut dels nens i nenes?

Els objectius

  • Conèixer la diversitat natural de l’entorn de Terrassa
  • Potenciar el respecte i estimació envers aquest espai
Relació de l’activitat amb el currículum

Les fases de treball

Per tal de complementar els continguts treballats durant la sortida, les activitats pedagògiques del CIAB compten amb diverses fases de treball dotades de materials didàctics per realitzar a l’escola.

treball previ

Treball previ a l’aula

L’escola té al seu abast una presentació en pdf que presenta als nens i nenes el fil conductor de l’activitat; el misteri del robatori de gra.

Treball previ en PDF
activitat

Activitat en el CIAB

Mitjançant el seguiment de les pistes deixades pel lladre, els nens i nenes coneixeran alguns animals dels camps de conreu de Bonvilar.

treball posterior

Treball posterior a l’aula

Per finalitzar l’activitat, l’escola té al seu abast diverses làmines per acolorir a l’aula els personatges de l’aventura de l’inspector Teixó i el robatori de gra.

Treball posterior en pdf

Més informació i reserves

Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA)
  • 937 397 000 (feiners)