El llegat agrícola de Terrassa

El llegat agrícola

L’activitat

En una visita als entorns de Bonvilar descobrirem el llegat agrícola de Terrassa: les masies, les fonts, els camins, etc. així com l’organització de la producció: els camps de secà, les hortes, les pastures i els boscos. En la segona part de l’activitat, a partir de la lectura del paisatge i la visita de diversos ambients, anirem valorant el paisatge agro-forestal de Bonvilar i descobrirem la seva importància per a la biodiversitat i l’equilibri territorial del nostre municipi així com per al lleure i el gaudi de la ciutadania.

Els objectius

  • Conèixer el passat agrícola de Terrassa i el seu llegat.
  • Valorar les funcions socioecològiques del paisatge de Bonvilar.
  • Potenciar el respecte i estimació envers aquest espai.

Les fases de treball

Aquesta activitat consta de dues fases de treball: un dossier de treball previ per fer a l’aula abans de la sortida i la visita als entorns del CIAB.

treball previ

Treball previ a l’aula

L’escola té al seu abast una presentació en pdf que presenta als nens i nenes els temes que es treballaran durant la sortida. Aquest inclou un vídeo amb entrevistes a pagesos dels entorns de Terrassa.

Mostra del treball previ en PDF
activitat

Activitat en el CIAB

Mitjançant un itinerari guiat els nens i nenes coneixeran els entorns de Bonvilar: els camps de conreu, el torrent de la Betzuca i el bosc mixt d’alzines i pins. Tot això acompanyat d’un quadern de camp.

Quadern de camp en PDF

Més informació i reserves

Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA)
  • 937 397 000 (feiners)