ESTUDIS

Article

La revista BES (Biomassa, Energia, Sostenibilitat) en el seu darrer número ha publicat un article sobre la biomassa a Terrassa, que amb el títol de “Terrassa aposta per la biomassa”, parla entre d’altres coses de les noves instal·lacions en infraestructures municipals que s’han realitzat darrerament a la nostra ciutat.

Podeu llegir l’article seguint el següent enllaç:

Estudi dels espais lliures de Terrassa mitjançant l’aplicació SITxell de la Diputació de Barcelona

El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat ha encarregat a l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de la Diputació de Barcelona l’elaboració d’un informe d’anàlisi i valoració dels espais lliures de Terrassa i municipis veïns, mitjançant el Sistema d’Informació Territorial de la xarxa d’espais lliures (SITxell). Està previst que l’informe estigui disponible a final del primer trimestre de 2013

El SITxell és un eina d’informació geogràfica per a l’anàlisi i valoració del conjunt dels sòls no urbanitzables que conté informació de base sobre el medi natural i els usos del territori. El territori es categoritza i valora a partir de l’anàlisi de les seves característiques ecològiques, paisatgístiques i socioeconòmiqes. S’estructura a partir de diferents capes d’informació geogràfica o mòduls per tal de classificar la informació recollida. En el mòdul del medi s’inclouen les cobertures de geologia, hidrologia, flora, vegetació i hàbitats, fauna, ecologia del paisatge, patrimoni cultural i paisatge.

Amb les dades obtingudes a partir de l’aplicació del SITxell a l’anàlisi dels espais lliures de Terrassa i rodalies, es disposarà d’informació més precisa sobre els valors naturals lligats a la biodiversitat, la connectivitat ecològica i el paisatge.

En aquest enllaç de la pàgina web de Medi Ambient i Sostenibilitat podeu consultar altres estudis existents relacionats amb la connectivitat o el paisatge:

 

ALTRES ENLLAÇOS

logo_galdericLa Fundació Terrassenca de Sant Galderic ha renovat la seva pàgina web.

La nova web manté els continguts sobre la història i els  objectius de la Fundació  (Pagesia, Solidaritat i Cultura) però prioritza les notícies de l’entitat per donar a conèixer les activitats que es desenvolupem durant tot l’any.

Podeu consultar-la a  www.fundaciosantgalderic.cat

logo_xctLa Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. La xct creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.
Podeu saber més consultant la seva web: