El llegat agr铆cola

L’activitat

En una visita als entorns de Bonvilar descobrirem el llegat agr铆cola de Terrassa: les masies, les fonts, els camins, etc. aix铆 com l鈥檕rganitzaci贸 de la producci贸: els camps de sec脿, les hortes, les pastures i els boscos. En la segona part de l鈥檃ctivitat, a partir de la lectura del paisatge i la visita de diversos ambients, anirem valorant el paisatge agro-forestal de Bonvilar i descobrirem la seva import脿ncia per a la biodiversitat i l鈥檈quilibri territorial del nostre municipi aix铆 com per al lleure i el gaudi de la ciutadania.

Els objectius

  • Con猫ixer el passat agr铆cola de Terrassa i el seu llegat.
  • Valorar les funcions socioecol貌giques del paisatge de Bonvilar.
  • Potenciar el respecte i estimaci贸 envers aquest espai.

Les fases de treball

Aquesta activitat consta de dues fases de treball: un dossier de treball previ per fer a l’aula abans de la sortida i la visita als entorns del CIAB.

treball previ

Treball previ a l’aula

L鈥檈scola t茅 al seu abast una presentaci贸 en pdf que presenta als nens i nenes els temes que es treballaran durant la sortida. Aquest inclou un v铆deo amb entrevistes a pagesos dels entorns de Terrassa.

Mostra del treball previ en PDF
activitat

Activitat en el CIAB

Mitjan莽ant un itinerari guiat els nens i nenes coneixeran els entorns de Bonvilar: els camps de conreu, el torrent de la Betzuca i el bosc mixt d’alzines i pins. Tot aix貌 acompanyat d’un quadern de camp.

Quadern de camp en PDF

M茅s informaci贸 i reserves

Centre de Documentaci贸 i Educaci贸 Ambiental (CDEA)
  • 937 397 000 (feiners)
  • cdea@terrassa.cat