Els boscos, els matollars, els conreus i els torrents de l鈥橝nella Verda realitzen funcions fonamentals per a la qualitat ambiental de Terrassa, ja que s贸n el principal reservori de la biodiversitat del municipi. Aquestes comunitats vegetals ajuden a compensar la contaminaci贸 atmosf猫rica originada a la ciutat fixant part del CO2 i altres part铆cules pesants i col路laboren en la regulaci贸 del cicle de l鈥檃igua reduint el risc d鈥檌nundacions i protegint el s貌l de l鈥檈rosi贸.

bosc de Bonvilar

Diversitat d’h脿bitats

La diversitat i la qualitat dels h脿bitats d’un indret determina la seva biodiversitat. A l’Anella Verda hi predominen quatre h脿bitats diferents: els matollars; les pinedes i els alzinars; el bosc de ribera i els conreus.

ZEB

H脿bitats considerats d鈥檃lt valor

El Pla Especial de l’Anella Verda reconeix alguns espais d鈥檃lt valor per la seva biodiversitat. Aquests, anomenats ZEB (espais d鈥檈special inter猫s per la biodiversitat), ocupen una superf铆cie total de gaireb茅 24 hect脿rees.

Mallarenga

Fauna

La varietat d’h脿bitats de l’Anella Verda afavoreix la diversificaci贸 de la fauna. Hi ha r猫ptils, aus i mam铆fers que prefereixen els espais tancats (boscos) i d’altres els espais oberts (conreus).

Conector ecol貌gic

Connectors biol貌gics

Els boscos, el conreus i els torrents connecten els espais de l’Anella Verda amb altres espais de la comarca. Aquesta connectivitat afavoreix el despla莽ament de la fauna i la flora.

Alzina de Can Poal

Arbres catalogats

A causa de la seva mida o bellesa, alguns arbres de l’Anella Verda estan inclosos en el Cat脿leg d’arbres d’inter猫s local i gaudeixen d’una protecci贸 especial.

Congost de Gai脿

Formacions geol貌giques

Els nombrosos torrents de Terrassa han modelat formacions com mon貌lits, terrasses o congosts que mereixen ser preservats pel seu destacable inter猫s geol貌gic.


Descarrega’t el pl脿nol del patrimoni natural de l’Anella Verda

Pl脿nol patrimoni natural